Wat is kettlebell sport?

Kettlebellsport is een relatief onbekende sport in Nederland. Vele sportscholen bieden lessen aan waarin kettlebells worden gebruikt als fitnessinstrument. Dit is niet dezelfdeĀ  discipline als de kettlebellwedstrijdsport.

De kettlebellwedstrijdsport is een sport in competitievorm waar door een scheidsrechter het aantal (geldige) herhalingen wordt geteld. Binnen een vooraf aangegeven tijd (meestal 10 minuten) wordt het aantal herhalingen geteld. Het gewicht van de kettlebell en het gewicht van de atleet bepalen dan de uiteindelijke score. In verschillende competities worden verschillende berekeningen toegepast. Naast de sportdiscipline is kettlebellsport ook een uitstekende methode om spiermassa te ontwikkelen, sterker en fitter te worden en gewicht te verliezen.

De kettlebelllessen worden in kleine groepen gegeven waarbij iedereen dezelfde oefeningen en workout doet maar in een tempo en met een kettlebellgewicht dat bij jou past. Ben je een ervaren sporter, dan kun je je uitleven met zware kettlebells. Begin je net, dan zijn er lichte kettlebells beschikbaar.

Doordat de oefeningen worden uitgevoerd per tijdseenheid en met een bepaalde massa van de kettlebells, is vooruitgang in fitheid makkelijk merkbaar en meetbaar. Je zult zien hoe snel je sterker en fitter wordt. Bel of whatsapp 06 42 88 54 35 of stuur een e-mail naar info@molenhoekkettlebell.nl voor een proefles

Kettlebell molenhoek